top of page

Kristel. Vrouw, moeder, dochter, vriendin, lichtwerker, danseres. Passie voor de diepte en kleuren van het leven, daarmee ben ik mijn eigen lot aan gaan kijken en is Kristelight geboren. Liefde voor adem, dans en aanraking, in vele vormen. Bewuste moeder van twee prachtige dochters, omringd door liefdevolle dierbaren, (veer)krachtig met onvoorwaardelijk geloof in de schoonheid van iedere traan en in donkerte vertrouwen op het licht van mijn levenspad.

Mijn weg van overleven naar leven. Terug in de tijd naar het jaar 2016. Ik werd plots weduwe. Met dit nieuws verdween de grond onder mijn voeten, vroeg in de ochtend, thuis op Curaçao terwijl ik onze jongste dochter van net één jaar in mijn armen vasthield en onze oudste dochter zich vastklampte aan mijn been.

Die avond vertrok ik naar Colombia, op zoek naar antwoorden over zijn dood. Verloren in onrecht en onveiligheid wist ik alleen vast te houden aan mijn adem. Standje overleven was door een al pittige start in het leven, mijn natuur. Maar dit verdriet en trauma, was lange tijd te groot om te kunnen aankijken. Vanuit standje overleven ging dat niet. Het opgroeien zonder vader, een moeizame eenzame jeugd, mijn moeder jong overleden, dit alles samen had voor diepgewortelde destructieve patronen gezorgd. Ik raakte steeds verder verwijderd van mijn grenzen, gevoel en instincten, ik was niet diep in contact met mijn binnenwereld. Ik was een master in relativeren, mijn intelligentie en hoofd stonden me enorm in de weg. Maar ook was er altijd een diep vertrouwen in mijn eigen licht. Het leven gaf mij vanaf jonge leeftijd spirituele ervaringen waardoor ik een onvoorwaardelijk vertrouwen had in de lessen op mijn levenspad. 

Vanuit Curaçao verhuizen naar Nederland, zorgen voor mijn dochters en werken, een stabiele basis proberen te creëren. Onbewust was ik bezig met vluchten voor mijn verdriet. Ik wilde gewoon door. Besefte dat ik hulp daarvoor nodig had en zo belandde ik bij een psycholoog waar ik met EMDR therapie begon. Toen stortte ik pas echt in en kreeg ik last van paniekaanvallen. Ook kwam het onveilige destructieve gedrag weer om de hoek kijken. Het leek me beter dat ik een intensief specialistisch traject in zou gaan, nog steeds in de reguliere zorg. Ik was enorm bereid om te helen en na een hele tijd ging dat best ok.

 

Inmiddels was het eind 2018, mijn lichaam begon tegen te sputteren. Eerst met een plotse eenzijdige gezichtsverlamming, even schrikken en best eng, door de molen gehaald in het ziekenhuis maar het ging vanzelf over. Niet lang daarna kwam ik met aanhoudende nekklachten bij een osteopaat terecht. Deze kende mij en mijn verhaal totaal niet maar wist direct te vertellen dat hij aan mijn adem kon zien dat ik al lange tijd in standje overleven stond en dit mede zorgde voor mijn nekklachten. Ook gaf hij een waarschuwing: lange tijd op deze manier ademen is niet goed voor je immuunsysteem.

Twee maanden later, zomer 2019, kreeg ik de diagnose borstkanker. Toen wist ik met iedere vezel in mij dat het grote trauma en verdriet waar ik zo mijn best voor had gedaan om van te helen op het reguliere pad, in een dieper laagje in mij vast was gaan zitten. Wederom verdween de grond onder mijn voeten. Beseffen dat alle ingrediënten er zijn om te verbitteren maar toch kiezen voor de diepte, acceptatie en licht. Ik wilde leven. Het was tijd om in het diepere laagje te gaan mogen helen.

Dit was het begin van het holistische pad. Door een crowdfunding kon ik het me veroorloven om naast het reguliere traject in het ziekenhuis, voor een integrale, holistische aanpak te kiezen voor het helen van mijn borstkanker. Het was een intens traject. Op ieder laagje gaan helen. Ik verloor mijn borsten maar ik voelde me geen seconde minder vrouw of sensueel. Het fysieke intense traject van chemo, bestraling en vele operaties voor een borstreconstructie heb ik krachtig mogen doorlopen.

 

DSC_2166.jpg

De lijst van holistische tools die ik heb ondervonden is lang. NTTT (voeding en supplementen) en acupunctuur specifiek voor het fysieke helen van kanker, familieopstellingen, human design coaching, massagetherapie, ayahuasca, womb healing, yoni steaming, adem, dans, meditatie en werken met de maanenergie. Hiermee kwam steeds meer ruimte om het zware lot aan te gaan kijken, helemaal durven verwelkomen, accepteren en het daarmee lichter mogen maken. Intens, magisch en transformerend proces. Eindelijk kon ik komen bij mijn diepgewortelde destructieve patronen. Ik hervond mijn plek in mijn familiesysteem vanuit het contact met mijn innerlijk kind, mijn grenzen, heilige seksualiteit en zelfliefde. Met veel vallen en opstaan (healing isn’t linear, it’s messy) ben ik diep gegaan om troep op te ruimen en van daaruit gaan ontdekken wat voor lichtwerker ik ben, Kristelight werd geboren.

 

Met de tools die ik ben gaan ontwikkelen, gaan ervaren en belichamen, wil ik nu anderen hiertoe uitnodigen. Want oh my, wat is het heerlijk om te kunnen leven in harmonie met alles wat is. Zelfs wanneer het leven je uitdagingen geeft die te groot lijken. Juist dan. De kracht en wijsheid van het lichaam, daarmee in verbinding zijn. Je lichaam die je fluistert wat het nodig heeft. Voor iedereen, man, vrouw, jong en oud is daar de adem als magische tool en directe spiegel voor alles wat in je leeft. En dan mijn liefde voor de vrouwelijke energie, vrouwelijke kracht en wat dans daarin betekent. Voor haar heb ik female fire dance ontwikkeld. Zowel in één op één coaching als in groepen, een veilige bedding bieden waarin de ander kan transformeren. Ik wil je helpen herinneren wat je diep van binnen al weet en voelt. Een eerlijke spiegel bied ik je. Ik wil je tools aanreiken die jou kunnen helpen in flow te bewegen door het leven.

 

Bij mij ben je welkom, precies zoals je bent met alles wat er in jou leeft. Ik nodig je uit om te durven groeien. Dapper en bereid, voorbij de angst. In jouw tempo. Ik gun je de zegening van jouw innerlijk vuur. Zodat jouw levensenergie kan stromen. Zodat je vrij en verbonden bent.

 

DSC_2438.jpg
  • Holos ademcoach

  • Certificering:

    • Energetische massages​

    • Werken met de aura

    • Werken met de chakra's

  • Dansdocent

  • Sociaal werker

bottom of page