top of page

 

De adem liegt niet, het stokt of het stroomt. Al vanaf je geboorte reageert je adem op jouw ervaring, bewust en onbewust. Het vertrekken met de adem en het op spanning zetten van spieren en bindweefsel wanneer de ervaring te spannend, groot, heftig of intens was. Want niet alles ademen, betekent niet alles hoeven voelen. Dit zorgt voor blokkades, geblokkeerde energie die vastzit in het lijf en het systeem vervuilt. Denk aan onverwerkte emoties, stress, trauma, angst, bepaalde denk- of gedragspatronen en overtuigingen, deze informatie is te lezen in jouw adempatroon en ligt opgeslagen in jouw lichaam.

Het mooie is dat je hier via jouw adem ook weer verzachting in kan brengen. Zodat het weer kan stromen. Jouw prana, jouw levensenergie. Wat een verademing om te gaan ontdekken dat heling en transformatie vanuit een dieper weten kan. Onbewuste laagjes waar je met jouw adem bij kan komen. Leren luisteren naar de fluisteringen van jouw lichaam. 

Bewust Verbonden Adem

Zoals we ademen, zo leven we. Als je ademhaling verandert, verandert je leven. Dit is de essentie van het bewust verbonden ademen als krachtige, liefdevolle en zelfhelende ademhalingsmethode.

Open en verbonden ademen brengt je van je hoofd in je lichaam. Je gaat ermee op een innerlijke reis waarbij je mag ervaren in plaats van denken. Door bewust te kiezen voor een volledig verbonden ademhaling, nodigen we elk stukje van onszelf uit weer door te stromen en te ontspannen. Hier kun je meer lezen over hoe een (individuele) ademsessie in zijn werk gaat.

Deze wijsheid en het ambacht ademcoaching heb ik overgedragen gekregen van Lo Hermsen. Samen met Malou Tan zijn zij mijn leermeesters hierin. Daarnaast laat ik me inspireren en trainen in andere ademhalingstechnieken en stromingen om te verwerken in de coaching die ik bied.

DSC_2174.jpg

Het eerste wat we doen wanneer we geboren worden en het laatste wat we doen wanneer we deze wereld verlaten, ademen. De adem voorziet het lichaam van zuurstof, verwerkt afvalstoffen maar is ook een toegangspoort naar het onbewuste. De adem is een tool om in te checken bij jezelf, in alle laagjes. Het is een eerlijke spiegel van hoe het werkelijk met je gaat, in het nu. Ademcoaching gaat over de kracht van je adem ontdekken en van daaruit als holistische tool te leren gebruiken voor het ontwikkelen van een bewust en gezond adempatroon. 

Ademcoaching

Bewust verbonden ademsessie

  • Activeert fysiek de ontgifting van je lichaam, positieve bijdrage aan vitaliteit en energie. Activatie van jouw zelfhelende vermogens.

  • Ruimte en ontspanning in het lichaam, hoofd en het hart.

  • Je komt in een staat waarin alles kan gaan stromen. Vastgezette sensaties (zoals fysieke spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen) kunnen vrij komen, ontladen en integreren.

  • Inzicht, helderheid en een diepe verbinding met jouw essentie.

bottom of page